Unikt välgörenhetsarbete gav 20 000 kronor till barnhem i Ukraina

20 000 kronor. Det blev utfallet i Tillväxt Finspångs Stadslopp unika välgörenhetsarbete. “De här pengarna kommer verkligen att göra skillnad för barnen som lever på de barnhem vi ska hjälpa i Ukraina”, säger Johanna Bådmyr, från Together we stand Finspång.

Fredrik Erichsen, Johanna Bådmyr och Marie Åkerlund med årets tavla som gav 20 000 kronor som kommer användas till att hjälpa barnhem i krigets Ukraina.

Marie Åkerlund, konstnär från Lotorp, hade som vanligt målat en vacker tavla som hon skänkt till Tillväxt Finspångs Stadslopp och arrangören Finspångs SOK. Företag och privatpersoner fick sedan lägga bud på tavlan. Högsta bud, 14 000 kronor, kom från företaget FrejaE.

– Det kändes självklart att lägga ett bud. Dels vet jag vilket arbete Marie lägger ner när hon målar en tavla och dels går pengarna till en riktigt bra sak, säger Fredrik Erichsen, från FrejaE.

Tävlingsledningen för Tillväxt Finspångs Stadslopp valde att lägga till 6 000 kronor till de 14 000 kronorna, så att den sammanlagda summan blev 20 000 kronor.

– Vi är oerhört tacksamma att det här välgörenhetsarbetet finns. Pengarna ska gå till ett eller flera barnhem i närheten av Lviv i Ukraina. De har önskat pennor, papper, leksaker och små schackbräden. Mjukiskläder är också något som efterfrågats. Vi kommer att åka dit i juni och lämna över sakerna som vi köpt för tavlan, säger Johanna Bådmyr, från Together we stand Finspång.

Lämna en kommentar