Skill går allin på Tillväxt Finspångs Stadslopp

Skill är en ny huvudpartner till Tillväxt Finspångs Stadslopp 2022. “Vi vill vara aktiva och siktar på minst 50 deltagare från vårt företag”, säger kundansvarige Martin Müller.

Martin Müller, från Skill, övar på målgången i Bruksparken.

Skill ägs av 18 industriföretag, tre kommuner samt en region.

– Vi sysslar med kompetensförsörjning inom rekrytering, bemanning och utbildning. En del är att vi hyr ut personal som arbetsleds av kunden, säger Martin Müller.

Skills ägare tar inte ut någon utdelning utan avsätter istället en stor del av den budgeterade vinsten varje år till den långsiktiga kompetensförsörjningen.

– Våra ägare vill framåt säkerställa att de kan få personal med rätt kompetens. Därför avsätter vi pengar och informerar elever redan i högstadiet om vilka möjligheter det finns i de branscher vi representerar, förklarar Martin Müller.

Skill satsar rejält på Tillväxt Finspångs Stadslopp i år.

– Det ska bli kul att träffas och umgås utanför arbetstid. Vi vill göra stadsloppet till en familjegrej och bjuder våra deltagare på mat i vårt tält. Det handlar inte om att springa jättefort. Stadsloppet är till för alla, det går att gå och bara njuta av en skön kväll, säger Martin Müller.

Martin tänker springa Tillväxt Finspångs Stadslopps dryga sju kilometer.

– Jag har sprungit varje år och vill inte bryta sviten. Sju kilometer går alltid att kämpa sig igenom, säger han med ett leende.

Mer om Skill: 

Lämna en kommentar