Reijmyre Glasbruk prisar de snabbaste kungligt i Tillväxt Finspångs Stadslopp

Reijmyre Glasbruk, känt för genuint glashantverk och tidlös design sedan 1810, bidrar med sex fina glaspjäser till ettan, tvåan och trean i Tillväxt Finspångs Stadslopp.

Förutom 3 000 kronor i förstapris kommer dam- och herrvinnaren i Tillväxt Finspångs Stadslopp få varsitt exemplar av Kungapokalen från Reijmyre Glasbruk.

Första pris är Kungapokalen i klarglas, formgiven av Paul Kedelv. Denna majestätiska pokal är munblåst, med reliefdekor föreställande kungakronor. Andra och- tredje pris är Abeaskålen i safirblått, formgiven av Tomas Harila Carlgren. Det är en centrifugerad skål av kristall, med vackert utformad bräm föreställande mjukt böljande vågor.

– Reijmyre Glasbruk som varumärke existerar inte utan våra duktiga hantverkare. Fysisk och psykisk hälsa har alltid haft hög prioritet för mig varav satsningar till förmån för hälsa är ett naturligt steg för framgång holistiskt sett, säger Viktor Söderberg VD Reijmyre Glasbruk.

Reijmyre Glasbruks VD med ett nyblåst exemplar av Kungapokalen.

Mer om Kungapokalen:

Kungapokalen, formgiven av Paul Kedelv Under Kung Carl XVI Gustafs Eriksgata som nytillträdd kung kom han 1975 till Östergötland och besökte då Reijmyre Glasbruk. Här introducerades han i glasblåsningens hemligheter av hyttmästare Erik Heintze. Kungen tog emot glasblåsarpipan och fick uppmaningen: ”Blås för kung och fosterland!” Resultatet blev denna majestätiska pokal i design av Paul Kedelv med den tyngd och det kraftfulla uttryck som det anstår en monark. Pokalen är munblåst med relief av kungakronor och finns i två färger, klar eller tonad bärnsten.

Kung Carl XVI Gustaf blåser glas på sin Eriksgata som nytillträdd monark.

Mer om Reijmyre Glasbruk:

Reijmyre Glasbruk grundades 1810 av Johan Jacob Graver och friherren Mattias Alexander von Ungern-Sternberg. Platsen i skogen i nordöstra Östergötland i Sverige valdes för tillförsel av ved som var avgörande för driften av ugnarna. Reijmyres handgjorda kristallglas är av den absolut högsta kvalitén, genom generationer av kunskap.

Lämna en kommentar