Populär Utrymningsspurt fortsätter 2018

OMT Finspångs Stadslopp fortsätter med Utrymningsspurten i samarbete med Räddningstjänsten i Finspång och Resia. En populär tävling i tävlingen.

Emelie Lagervall, Alexander Norén, Bengt Eriksson och Jonnie Thomsson från Räddningstjänsten i Finspång är taggade inför Utrymningsspurten.

Det handlar om en 100-meterssträcka med en separat resultatlista, där du om du vill kan dra på lite extra fart för att vinna något av de fina priserna. Om du vill kan du till exempel ta det lugnt fram till spurtstarten, satsa rejält 100 meter och sedan ta det lugnt till målet i Bruksparken. Kravet för att kunna vinna något av priserna är att du måste fullfölja hela loppet.

Utrymningsspurten sponsras av räddningstjänsten i Finspång tillsammans med Resia.

– Ett bra och roligt sätt att få ut vårt budskap. Det är många Finspångsbor i rörelse den kvällen och då vill vi vara med. Vi kommer också att delta vid start-och mål i Bruksparken, säger räddningschefen Peter Kindblom.

De fem snabbaste i herr-och damklassen vinner priser. Första priset är ett resepresentkort från Resia till ett värde av 3 000 kronor.

Andra pris är ett 72-timmars överlevandskit från räddningstjänsten bestående av diverse nyttiga saker för att klara sig vid en kris där myndigheterna inte kan hjälpa till.

Tredje pris är en sex kilos handbrandsläckare med pulver.

Fjärde pris är en brandfilt.

Femte pris är en brandvarnare.

– Vi tror det blir en rolig krydda för motionärerna. Det förstärker helhetsupplevelsen och kan locka fler till tävlingen, säger tävlingsledaren Eric Rosander, Finspångs SOK.

Du behöver alltså inte göra något extra för att delta i spurttävlingen. Det kommer att placeras ut två tidtagningsramar utmed bansträckningen på Skäggebyvägen, där alla deltagare springer igenom. Det kommer också att finnas en hejaklack på plats för att tagga deltagarna att trycka på lite extra på de 100 meterna. Utrymningsspurten inträffar efter cirka halva distansen, det vill säga efter 3,5 kilometers löpning.

Lämna en kommentar