OMT – offensiv titelsponsor till framgångsrikt motionsevent

OMT har varit stolt titelsponsor till Finspångs Stadslopp från starten för fyra år sedan. “Fantastiskt att deltagarantalet har ökat varje år”, säger Erik Hollertz från OMT.

Julia Svalberg och Erik Hollertz från titelsponsorn OMT tränar starter inför OMT Finspångs Stadslopp 29 maj.

– Från början var det en rolig grej för att eventet var helt nytt och vi var och är väldigt aktiva som företag i Finspångsregionen, säger Erik Hollertz.

Med tiden har intresset för motion och hälsa ökat på företaget.

– Vi försöker peppa vår personal att motionera och må bra på flera olika sätt för att hålla sig friska. Att träna för OMT Finspångs Stadslopp är ett bra sätt, konstaterar Erik.

Att OMT Finspångs Stadslopp vuxit deltagarmässigt varje år sedan starten är också något unikt i löparsverige, där många arrangörer tvingas konstatera ett minskat intresse för sina lopp.

– Det är fantastiskt att Finspång kan gå emot den trenden och öka deltagarantalet varje år. Inte minst är det roligt att det är många deltagare i barnklasserna, säger Erik som själv kommer att stå på startlinjen den 29 maj.

– Ja, det ska bli kul. OMT har möte i Finspång den dagen och så passar vi på att delta i stadsloppet på kvällen och samla våra anställda med respektive och barn. Det ser vi verkligen fram emot.

Att sprida varumärket OMT är förstås också en självklar effekt av att vara titelsponsor till ett stort motionsevent.

– Vi ser stadsloppet som ett bra inslag där man på ett lättsamt och positivt sätt kan sprida OMT som varumärke och att man utan att kanske behöva snacka teknik ändå får prata OMT, säger Julia Svalberg, som arbetar med OMT i sociala medier.

Både OMT och arrangören Finsångs SOK gläds åt att deltagarsiffran i OMT Finspångs Stadslopp har ökat varje år.

En nyhet för i år är att de som vill kan gå halva distansen, 3,5 kilometer.

– Det är en bra grej. Själv ska jag försöka springa hela loppet, säger Erik innan han tränar starter tillsammans med Julia i startområdet i Bruksparken.

Vem som blir först i mål av Erik och Julia på de sju kilometerna den 29 maj återstår att se.

Till OMT:s hemsida:

Lämna en kommentar