OMT Finspångs Stadslopp stöttar Brödrakampen till nya rekord

Publicerad: 2016-12-31

Brödrakampen, där alla insamlade pengar går till Barncancerfonden, blir förmånstagare till OMT Finspångs Stadslopp 2017.

Initiativtagarna Marcus Lilja, Andreas Hovbrandt och Simon Carlsson med matchtröjan som Niklas Bäckström skänkte. 2017 är Brödrakampen förmånstagare till OMT Finspångs Stadslopp.

– Jättekul och något vi förstås är riktigt stolta över. Brödrakampen startades för fem år sedan, mest som en kul grej mellan några kompisar, och för att stötta en bra sak. Cancer är något vi alla drabbas av på något sätt och när barn drabbas är det förstås ännu värre, säger Simon Carlsson, en av initiativtagarna till det lyckade projektet.

2015 samlade Brödrakampen in strax över 40 000 kronor till Barncancerfonden. En siffra som mer än fördubblades 2016.

Totalt samlade Brödrakampen in över 83 000 kronor 2016.

NHL-stjärnan Nicklas Bäckström i Washington Capitals hade skänkt en matchtröja med hela lagets autografer på. Klubbar som Brynäs IF, Leksands IF, AIK Hockey, Växjö Lakers, Vita Hästen och Djurgården Hockey bidrog med signerade matchtröjor. Skellefteåspelaren Jimmie Ericsson och HV 71-spelaren Martin Thörnberg skänkte sina signerade hockeyklubbor, IFK Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson skänkte ett par signerade målvaktshandskar och Linköpings HC bidrog med ett stort antal matchbiljetter.

Förutom allt detta spelades en ishockeymatch i Klimatteknikhallen mellan äldre och yngre faikare. Entrépengarna som åskådarna frivilligt fick bestämma nivån på gick oavkortat till Brödrakampen.

OMT Finspångs Stadslopp, som avgörs 24 maj, kommer att ha Brödrakampen som förmånstagare till den tavla som konstnären Marie Åkerlund har skänkt till välgörande ändamål.

– Det är vi tacksamma för och vi ska se till att så många som möjligt från vårt gäng går, joggar eller springer loppet, lovar Simon.

Vem eller vilka lägger högsta budet på Marie Åkerlunds tavla Energy och bidrar till kampen mot barncancer? Kan ni hitta de tio små löparna som är gömda i tavlan?

Har ni satt något mål för Brödrakampen 2017?

– Nej, inte mer än att vi alltid vill slå nytt rekord. Så mer än 83 066 kronor ska det bli, säger Simon Carlsson.

Nu är det alltså upp till privatpersoner och företag att lägga bud på Marie Åkerlunds häftiga tavla. Bud mailas till mikael.grip@nt.se

Lämna en kommentar