OMT Finspångs Stadslopp inställt 2020

Finspångs SOK tvingas tyvärr ställa in årets upplaga av OMT Finspångs Stadslopp med tillhörande XL Bygg Lilla Slottsrundan.

– Vi har gjort allt som står i vår makt och flyttat fram eventet från våren till hösten och hoppats att restriktionerna med 50 personer som max i folksamlingar skulle ändras, säger Mikael Grip från tävlingsledningen.

Med bara två veckor kvar till loppet den 2 september kan vi som arrangör inte vänta längre, utan måste ställa in årets upplaga av det populära motionseventet.

– Det känns självklart tråkigt, men är ingenting vi kan råda över. Nu får vi istället tillsammans med våra partners ta sikte mot ett riktigt roligt, festligt och folkligt femårsjubileum i maj 2021, berättar Mikael Grip.

OMT Finspångs Stadslopp lockar varje år mellan 1500-2000 deltagare att gå, jogga eller springa sju kilometer genom härliga Finspångsmiljöer, tillsammans med barnen som kutar en kilometer i XL Bygg Lilla Slottsrundan.

– Eventet lockar både toppelit och den motionerande massan. Det är en ren hälsotripp och glädjefylld happening som kommer saknas i Finspång 2020, konstaterar Mikael Grip.

Även Frida Södermarks föreläsning i Kulturhuset 19 augusti ställs in.

Lämna en kommentar