Lyckat samarbete för DigFab och Tornberga i OMT Finspångs Stadslopp

200 funktions T-shirts som tagits fram i samarbete med Promotionhuset med budskapet “Jag tränar inför…..OMT Finspångs Stadslopp och XL Bygg Lilla Slottsrundan” har nu delats ut till olika löpande samarbetspartners. Satsningen har varit möjlig tack vare företagen DigFab och Tornberga El & Automation.

Lars Oscarsson, DigFab, Magnus Aktner, Tornberga och Tommy Andersson, Dig Fab, med de nya “Jag tränar inför….”- T-shirtsen på sig.

– Det var självklart för oss att ställa upp på det här när frågan kom. Det fanns ingenting annat. Att det finns ett riktigt stadslopp i Finspång är något vi alla ska vara stolta över. Det är ett fantastiskt event, säger Lars Oscarsson, från DigFab när vi ses vid start- och målområdet i Bruksparken.

DigFab har funnits i tre år och har sitt huvudkontor i Finspång.

– Vi gör automations- och digitaliseringslösningar, där vi jobbar väldigt brett med allt från enkla kostnadseffektiva lösningar, till väldigt avancerade system och lösningar. Ett ben inom detta är även maskinsäkerhet där vi har en expertcertifiering inom området. I vår egna snabbt växande molntjänst inom digitalisering samlar vi in data från processer och maskiner. Sedan förmedlar vi datan till våra kunder som har jättestor nytta av det till en väldigt låg kostnad, berättar Tommy Andersson, också han från DigFab.

Det är tack vare DigFab och Tornberg den nya “Jag tränar inför…..OMT Finspångs Stadsloppp och XL Bygg Lilla Slottsrundan” har blivit verklighet.

DigFab har crka 40 kunder, där Siemens, SSAB, Jernbro och Gränges är några av kunderna i Finspång.

Som av en händelse arbetar DigFab en hel del tillsammans med Tornberga, som också startades för tre år sedan.

– Vi är en elfirma som arbetar med installation, felsökning, elskåpsmontage och ombyggnader av maskiner både inom industrin och hos privatpersoner. Till exempel bygger vi elskåp som DigFab kan ha konstruerat och gjort styrprogram till. Vi har många bra samarbeten, säger Magnus Aktner, ägare till Tornberga.

Även om de inte säger det rakt ut så råder det nog en viss prestige i vem som kommer först i mål av den motionsglada trion i OMT Finspångs Stadslopp i september.

Ett helt nytt samarbete är den nya T-shirten, där de båda företagens logotyper pryder framsidan på var sin sida om huvudloppets logga. Alla tre har tidigare kutat OMT Finspångs Stadslopp och är taggade inför femårsjubileumet.

När det gäller vem av de tre som kommer att ha mest bråttom på de sju kilometerna runt Finspång, så råder det en viss osäkerhet. Det är ingen som riktigt vill ta rollen som favorit.

– Det är klart. Får jag en bra rygg, så växer väl hornen fram, säger Magnus Aktner.

– Jag kanske inte vill släppa iväg Magnus om han kommer upp vid sidan, säger Lars Oscarsson med ett skratt.

Nu blir det med all säkerhet även ett lyckat samarbete även på stadsloppsbanan, precis som i företagsvärlden och med den nya tränings T-shirten inför OMT Finspångs Stadslopp och XL Bygg Lilla Slottsrundan.

Lämna en kommentar