Välkommen till femårsjubileumet av OMT Finspångs Stadslopp onsdag 1 september 2021!

OMT Finspångs Stadslopp avgörs med start och mål i Bruksparken i hjärtat av Finspång. Loppet vänder sig till alla som motionerar. Gå, jogga eller spring, det är helt valfritt. Inte bara de snabbaste kan vinna fina prispengar, alla som deltar har chansen att vinna värdefulla priser. Utmana grannen, jobbarkompisen eller dig själv.

Alla som går, joggar eller springer i mål får energigivande produkter från COOP Finspång. Alla deltagare kommer också att få en snygg medalj runt halsen vid målgången som sponsras av Vallonbygden.

Tid och plats: Onsdagen 1 september start klockan 18.30 i Bruksparken i Finspång. XL Bygg Lilla Slottsrundan första start 17.00 (fyra starter). OBS! Behöver eventet coronaanpassas så kan eventet flyttas till lördagen 18 september för att göra plats för fler startgrupper, vilket inte går på en vardagskväll.

Distans: 7 kilometer. (Finns även möjlighet att gå halva distansen om man vill).

Klasser: Herrar tidtagning, damer tidtagning, herrar utan tidtagning, damer utan tidtagning, gåklass utan tidtagning.

Laganmälan: Anmäl dig i ett lag. Anmäler du ett lag så kommer du också med i den individuella resultatlistan. 4 deltagare skapar ett lag. Dam, herr eller mixed.

Barnlopp: XL Bygg Lilla Slottsrundan (1,4 kilometer).

Anmälan: När du har fyllt i din anmälan på anmälansidan så betalar du anmälningsavgiften till det angivna plusgirot eller swishar. Vill du betala på annat sätt så kontakta tävlingsledningen. Företag som vill sponsra sina anställda med anmälningsavgiften kontakta tävlingsledningen under fliken kontakter. Ordinarie anmälan via länken på hemsidan stänger söndag 22 augusti klockan 23.59, efter det är det efteranmälan som gäller (se nedan).

Anmälningsavgift: 7 km: 250 kronor. Efteranmälan vid nummerlappsutdelningen och på plats på tävlingskvällen: 350 kronor. Anmälningsavgift för ett lag med fyra personer 1 000 kronor.

Efteranmälan: Den 23 augusti – 31 augusti, i första hand via anmälningslänken på hemsidan men även möjligt vid nummerlappsutdelningen på Coop Viberga tisdag 31 augusti mellan klockan 15-19. På tävlingsdagen är anmälan endast möjlig vid start- och målområdet i Bruksparken mellan klockan 15.00-17.30. Efteranmälan kostar 350 kronor (80 kr för barn). Efteranmälan på plats betalas kontant eller med Swish.

Nummerlappar: Nummerlappar hämtas hos Coop Finspång/Viberga tisdag 31 augusti mellan klockan 15-19.

De nummerlappar som inte hämtas ut hos Coop delas ut vid start- och målområdet senast en timme innan start. Vid nummerlappsutdelningen går det bra att anmäla sig och betala anmälningsavgiften på plats (kontant eller swish).

OBS! Den “flik” som sitter högst upp på nummerlappen är det chip som registrerar din tid. Utan den blir det ingen tid registrerad.

Parkering: Finns många gratisparkeringar i närheten av start-och målområdet. Varför inte cykla, springa eller gå som uppvärmning.

Omklädning: Kom gärna ombytta.

Dusch: Finns ingen möjlighet till dusch.

Uppvärmning: Aktiv Hälsocenter har hand om uppvärmningen som startar 15 minuter innan starten 18.15. En uppvärmning för barnen som startar 16.45, 15 minuter innan första start.

Bana: Sju kilometer genom sköna Finspångsmiljöer. Se bankartan för mer detaljerad information.

Vätska: Vid start- och målområdet samt vid Coop Finspång efter cirka tre kilometers löpning, samt vid Siemens energistation cirka en kilometer från mål.

Priser: OMT Finspångs Stadslopp kommer att ha ett riktigt vasst prisbord. Både elitlöparna och motionärer kommer att få del av de fina och dyrbara priserna. Se mer detaljer under fliken Prisbordet i startmenyn.

Bemannad inlämning av väskor och dylikt Vid start- och målområdet.

Prisutdelning: Elitlöparna, de sex främsta damerna och herrarna,  får sina prischeckar med start cirka 19.15. Prispengarna betalas ut som träningsbidrag till den klubb som löparen representerar. För att pengarna ska betalas ut måste löparen vara ansluten till en friidrottsförening som är ansluten till sitt nationella friidrottsförbunden.

Tidtagning: Professionella tidtagningsfirman Racetimer ser till att du får rätt tid i mål.

Resultat: Kommer att finnas via länk på loppets hemsida direkt efter målgång. Resultaten kommer också att visas på plats direkt vid målgången med hjälp av fyra 37-tums skärmar.

Tävling i tävlingen 1:  Ta med dig ett av däcken som står någonstans utmed banan, spring eller gå hela vägen till mål med däcket och vinn fyra nya däck med montering, värde 5000 kr/pris. Priset är sponsrat av G-Sons Gummi. Se mer information under fliken Prisbordet på startsidan. Det är ett damdäck och ett herrdäck.

Tävling i tävlingen 2: Utrymningsspurten. Satsa allt på 100 meter utmed Skäggebyvägen och ta chansen att vinna en lyxkryssning från NT:s resecenter till ett värde av över 4 000 kronor. Placering 2-5 vinner fina priser från räddningstjänsten i Finspång.

Upplysningar: Se kontaktinfo.

Arrangör: Finspångs SOK.

OMT Finspångs Stadslopp är godkänt och sanktionerat av Svenska Friidrottsförbundet.

Deltagande i Stadsloppet sker på egen risk!

I och med att du deltar i OMT Finspångs Stadslopp så ger du också ditt tillstånd till att du kan bli fotograferad och filmad under loppet.