Hjälp barnhemmen i Lviv – lägg högsta budet på Marie Åkerlunds tavla

Även 2023 har Finspångsbaserade konstnären Marie Åkerlund målat en vacker tavla, som företag och privatpersoner kan lägga bud på. Lägg högsta bud och vinn tavlan. Pengarna för tavlan går oavkortat till Together we stand, från Finspång, som arbetar med att stötta befolkningen i krigets Ukraina.  

Varje år har arrangören Finspångs SOK en förmånstagare dit pengarna för tavlan oavkortat går till. 2023 är Together we stand, som samlar in pengar, förnödenheter och hjälper till både i och utanför Ukraina, förmånstagare. Läs mer om deras arbete här.

– Det är ett fantastiskt och bra välgörenhetsarbete som vi är ensamma om i Sverige kanske i hela världen när det gäller motionslopp. Totalt har Maries tavlor under årens lopp inbringat mer än 100 000 kronor till olika bra saker med Finspång som given utgångspunkt. Pengar som verkligen gjort skillnad, säger Mikael Grip, från arrangörsklubben.

Johanna Bådmyr är en av initiativtagarna till Together we stand i Finspång.

– Vi är oerhört tacksamma att det här välgörenhetsarbetet finns. Pengarna ska gå till ett eller flera barnhem i närheten av Lviv i Ukraina. De har önskat pennor, papper, leksaker och små schackbräden. Mjukiskläder är också något som efterfrågats. Vi kommer att åka dit i juni och lämna över sakerna som vi köpt för tavlan, säger hon.

Anna Lövheim, verksamhetsledare Tillväxt Finspång, la direkt ett bud när hon såg tavlan. Det första budet är  på 5 000 kronor.

– Ett jättebra val av förmånstagare och väldigt snällt av Marie att skänka en så fin tavla. Nu hoppas jag på högre bud, berättar Anna.

Marie har döpt tavlan till “Körsbärsträdet”. Motivet är hämtat från banvallen mot Sonstorp i höjd med Mäseln.

Vill du höja Annas bud så maila ditt bud till mikael.grip@ostmedia.se.

Högsta bud klockan 23.59 den 16 maj, dagen innan loppet, vinner tavlan. Aktuellt bud syns alltid under fliken välgörenhet på loppets hemsida.

Mer om arrangören och eventets välgörenhetsarbete:

Lämna en kommentar