Fokus Finspång satsar på Tillväxt Finspångs Stadslopp – utvecklar sig med ny app

Hårdsatsande Fokus Finspång är stolt mediapartner till Tillväxt Finspångs stadslopp. Passa på att ladda ner deras nya app för dagsaktuell information. 

Emilie Jurak arbetar om journalist både med Fokus Finspångs tidning och app.

– Vi vill vara med där det händer och Finspångs Stadslopp har vi gillat från början, säger Andreas Ramlöv, ägare och grundare till Total Media & Reklam som bland annat producerar tidningen Fokus Finspång.

Eller delägare kanske är det rätta ordet numera?

– Haha. Ja, det är sant. Jesper Melvinger har nyligen kommit in i företaget som delägare. De senaste åren har jag saknat en ”sparringpartner” som tillsammans med mig leder företaget framåt och som också kompletterar mig i min roll. Därför känns det fantastiskt kul att Jesper nu är delägare, berättar Andreas Ramlöv.

En stor satsning som gjorts under början av 2022 är den app som redan mer än 2 000 personer laddat ner.

– Via appen får läsaren dagsaktuella nyheter kopplat till det lokala som sker i Finspång. Sedan är det väldigt mycket lokal information, det finns dagens lunch, jobbannonser, evenemangskalender, polisnyheter och information från kommunen, säger Jesper Melvinger.

Andreas Ramlöv och Jesper Melvinger äger numera Total Media&Reklam, där Fokus Finspång ingår gemensamt.

Andreas Ramlöv poängterar att tidningen Fokus Finspång fortfarande är “hjärtat” i verksamheten.

– Så är det. Appen är ett bra dagsaktuellt komplement till Fokus Finspång. Det handlar om att bredda tidningen, säger han.

I nästa Fokus Finspång kommer en bilaga med mycket information kring Tillväxt Finspångs Stadslopp med tillhörande XL Bygg Lilla Slottsrundan.

– För oss känns det bra att stötta ett arrangemang som engagerar så mycket folk och som syftar till att röra på sig och må bra, säger Andreas Ramlöv.

Från arrangörshåll är man mycket nöjd eftersom man når alla hushåll i kommunen genom samarbetet.

– Att använda sig av Fokus Finspång innebär 100 procent täckning eftersom alla hushåll och företag får tidningen varannan vecka. Med den siffran har vi faktiskt hela 60 procent bättre täckning än konkurrerande dagspress. Inte ens så stora aktörer som Facebook eller Google kan mäta sig med oss, säger Andreas med ett brett leende.

Under Tillväxt Finspångs Stadslopp kommer Fokus Finspång att vara på plats i tävlingsområdet i Bruksparken.

– Vi kommer att köra en tävling med fina priser, men då gäller det att ladda ner appen för att vara med, säger Andreas Ramlöv.

Lämna en kommentar