Dags att buda på den vackra tavlan – Pengarna går oavkortat till välgörande ändamål

Även den här gången har Finspångsbaserade konstnären Marie Åkerlund målat en vacker tavla, som företag och privatpersoner kan lägga bud på. Lägg högsta bud och vinn tavlan. Pengarna för tavlan går till LP-stiftelsens verksamhet för människor i jobbiga livssituationer.

Ulrika Jeansson la första budet på Marie Åkerlunds tavla ”Bland tinnar och torn”.

Varje år har arrangören Finspångs SOK en förmånstagare dit pengarna för tavlan oavkortat går till. 2022 är LP-stiftelsen i Finspång förmånstagare.

– Det är ett fantastiskt och roligt välgörenhetsarbete som vi är ensamna om i Sverige kanske i hela världen när det gäller motionslopp. Totalt har Maries tavlor under årens lopp inbringat mer än 90 000 kronor till olika bra saker i Finspång. I och med den nya tavlan kommer vi passera totalt 100 000 kronor, förhoppningsvis rejält, säger Mikael Grip, från arrangörsklubben.

Personerna som kommer till LP-stiftelsens verksamhet är personer som har eller har haft en jobbig livssituation med missbruksproblem och kanske också psykisk ohälsa och långtidsarbetslöshet.

– Vi är så tacksamma att arrangören av Tillväxt Finspång Stadslopp har valt oss och våra vänner. Vår målgrupp är sällan ute på något. Vi tänker att vi ska ordna en utflykt för dem. Det känns bra att vi kan göra något extra utöver det vanliga, säger föreståndaren Maritha Wallh.

Marie Åkerlund med den nya tavlan. Högsta budet klockan 23.59 den 24 maj vinner tavlan. Pengarna för tavlan går oavkortat till LP-stiftelsens verksamhet.

Ulrika Jeansson, vice ordförande Tillväxt Finspång, la nästan direkt när hon såg tavlan det första budet på 5 000 kronor.

– Ett jättebra val av förmånstagare och väldigt snällt av Marie att skänka en så fin tavla. Nu hoppas jag på högre bud, berättar Ulrika.

Marie har döpt tavlan till ”Bland tinnar och torn”. På tavlan syns kända Finspångsbyggnader som till exempel Klockstapeln, Auroratemplet och Risinge kyrka.

Vill du höja Ulrikas bud så maila ditt bud till mikael.grip@ostmedia.se

Högsta bud klockan 23.59 den 24 maj, dagen innan loppet, vinner tavlan. Aktuellt bud syns alltid under fliken välgörenhet på loppets hemsida.

Mer om arrangören och eventets välgörenhetsarbete:

Lämna en kommentar