AktivRundan slår ett slag för folkhälsan och fortsätter att växa

För fjärde året i rad har du som deltagare i Tillväxt Finspångs Stadslopp möjlighet att gå eller jogga drygt halva distansen i AktivRundan. 

– Vi ser på anmälningsläget att det blir allt mer populärt med AktivRundan, säger Mikael Grip, från tävlingsledningen i arrangörsklubben Finspångs SOK.

De två klasserna i AktivRundan är män och kvinnor utan tidtagning och distansen är cirka 3,8 kilometer.

Thomas och Miriam Lundmark från Aktiv Hälsocenter ser fram mot fjärde upplagan av AktivRundan.

– Huvudloppet med tidtagning är förstås fortfarande Tillväxt Finspångs Stadslopp. AktivRundan är ytterligare en möjlighet för att bredda eventet. För barnen har vi ju XL Bygg Lilla Slottsrundan, förklarar Mikael Grip.

– Målsättningen är att Aktiv Hälsocenter ska komma med mer än 100 deltagare även 2024 och vi är på god väg. AktivRundan gör att vi får ett bra alternativ till att få med ännu fler av våra medlemmar. Vi bjuder våra medlemmar både på startavgift och T-shirt och det är alltid en härlig stämning, säger Thomas Lundmark.

“Målsättningen är att Aktiv Hälsocenter ska komma med minst 100 deltagare även 2024. AktivRundan gör att vi får ett bra alternativ till att få med våra medlemmar”, säger Thomas Lundmark.

Bakom namnet AktivRundan står Aktiv Hälsocenter med ägarna Thomas och Miriam Lundmark.

– Det är kul att vi fortsätter att utveckla eventet ännu mer och att vi kan profilera AktivRundan både internt och externt, precis som vi kommer fortsätta att göra med stora loppet, säger Thomas.

– Kan man inte springa, så kanske man kan gå 3,8 kilometer. AktivRundan utvecklar hela eventet och slår ett slag för folkhälsan. Det gör att fler kan vara med, vilket förstås är roligt och bra, säger Miriam.

Aktiv Hälsocenter är friskvårdspartner till Tillväxt Finspångs Stadslopp och har så varit sedan starten 2016.

“AktivRundan utvecklar hela eventet och slår ett slag för folkhälsan. Det gör att fler kan vara med”, säger Miriam Lundmark.

Givetvis får alla som deltar i AktivRundan medalj vid målgången sponsrat av Tjällmo Grävmaskiner och något gott att äta av Coop Finspång, precis som de som kutar Tillväxt Finspångs Stadslopp och XL Bygg Lilla Slottsrundan.

Aktiv Hälsocenter har som vanligt hand om uppvärmningen före första start i XL Bygg Lilla Slottsrundan och för Tillväxt Finspångs Stadslopp och AktivRundan.

OBS! Självklart går det fortfarande bra att gå/jogga hela distansen i Tillväxt Finspångs Stadslopp.

Starten för AktivRundan sker klockan 19.10. Tio minuter efter starten av Tillväxt Finspångs Stadslopp.

Du som deltar i Tillväxt Finspångs Stadslopp och AktivRundan har chans att vinna två årskort till ett värde av 5 508 kronor/st som lottas ut till en man och en kvinna.

I ett årskort ingår följande: Gym, gruppträning, onlineträning, personlig gymintroduktion och träningsprogram, föreläsningar, gratis kaffe och öppet kl 04.00-24.00.

Till anmälan: 

Till AktivHälsocenter: 

Lämna en kommentar