Skip to content

Den världskända konstnären Marie Åkerlund, från Lotorp, har målat den vackra tavlan Mot Stadsloppet. Marie skänker varje år en av sina fina tavlor till OMT Finspångs Stadslopp.  Det företag eller privatperson som lagt det högsta budet klockan 23.59 den 28 maj vinner tavlan. Pengarna som kommer in för tavlan går varje år oavkortat till en ny förmånstagare. 2019 är det Faik Bandys bandytisdagar där barn- och umgdomar helt gratis får åka skridsko med ledare från Faik och också bjuds på fika och transport från ytterområdena som får pengarna. Kommande säsong kör Faik åtta skridskotisdagar som lockar 350-400 barn. "Vi är verkligen tacksamma för att det här initiativet". "Om det blir en hygglig slant kan vi fortsätta utveckla konceptet och ta emot ännu mer barn", säger Johan Petersson, från Faik Bandys styrelse.

Om du vill kan du som budgivare vara anonym, men grundtanken är att Marie själv, efter att ha sprungit loppet, ska lämna över tavlan till den nya ägaren på scenen i Bruksparken när alla gått, joggat eller sprungit i mål. Högsta bud kommer hela tiden att presenteras här och på loppets Facebook-sida.

Tavlan är målad på linneduk och har måtten 70x90 centimeter.

Högsta bud: Husby Takplåtslagei&Ventilation 16 000 kronor.

För att lägga bud på tavlan maila: mikael.grip@nt.se

2019 år tavla Mot Stadsloppet. 

2018 års tavla I Auroras trädgård. Högsta bud lade Adler Management med 22 000 kronor. Dessa pengar gick till Locker Room Talk.

Energy var 2017 års tavla som Lars Oscarsson la högst bud på med 20 500 kronor. Pengar som gick till Brödrakampens insamling till Barncancerfonden.

Nedan syns 2016 års tavla som nu hänger hos Vallonbygden.

Till Maries hemsida:

Scroll To Top